Meniu principal

A reînceput școala, urmează examene pentru toți elevii

FSLI anunţă declanşarea protestelor - miercuri şi joi pichetează Ministerul Muncii

Toți elevii au revenit, marți, la şcoală după cele două săptămâni de vacanţa de primăvară şi ziua liberă de 1 Mai. În lunile mai și iunie, aceștia vor avea teze şi evaluări, dar şi zile libere, de 1 Iunie şi Rusalii (pe 5 iunie). Pentru liceenii din clasa a XII-a, școala se va încheia în data de 26 mai, Bacalaureatul urmând să începapă pe 6 iunie. Pe de altă parte, elevii din clasa a VIII-a vor termina cursurile în data de 9 iunie, iar din 19 iunie vor avea probele scrise de la Evaluarea Naţională. Pentru ceilalţi elevi, vacanţa de vară va începe în 17 iunie şi se va încheia pe 10 septembrie.

Pentru elevii din clasa a IV-a, examenele din cadrul evaluărea naţionale vor avea loc pe 3 mai la limba română, respectiv pe 4 mai la matematică şi în 5 mai la limba maternă. Apoi urmează testările de la evaluarea naţională pentru elevii clasei a VI-a. Aceștia vor susţine probe la limbă şi comunicare în data de 10 mai şi la matematică şi ştiinţe ale naturii – pe 11 mai.

Pe de altă parte, școlile care nu au organizat până acum “Şcoala Altfel” mai pot alege săptămâna de activităţi extraşcolare în perioada 15 mai – 9 iunie.

 

În ceea ce îi privește pe liceenii din clasa a XII-a, pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat, înscrierile vor avea loc în perioada 22 – 26 mai. Examenul de Bacalaureat va începe cu probele orale şi de competenţe, respectiv limba română (6-7 iunie), limba maternă (8-9 iunie), competenţe digitate (9, 12-13 iunie) şi limbă străină (14-16 iunie).

Probele scrise vor începe în 26 iunie cu limba şi literatura română, 27 iunie – limba şi literatura maternă,  28 iunie – proba obligatorie a profilului şi specializării (matematică sau istorie), 30 iunie – proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele primei sesiuni a Bacalaureatului vor fi afişate în 5 iulie, până la ora 16.00 şi în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, afişarea rezultatelor finale fiind programată în 10 iulie.

În ceea ce îi privește pe elevii clasei a VIII-a, aceștia se vor înscrie la Evaluarea Naţională în perioada 7-9 iunie. Probele scrise vor avea loc în data 19 iunie la limba şi literatura română, în 21 iunie la matematica şi în 22 iunie la limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate în 26 iunie şi tot atunci pot fi depuse contestaţii, care vor fi soluţionate până în 30 iunie, când vor fi anunţate rezultatele finale. Admiterea va fi făcută într-o singură etapă computerizată, urmată de o etapă în care vor fi analizate cazurile speciale. 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.