Meniu principal

Regulamentul Camerei Deputaților a fost modificat: persoanele citate la comisii, obligate să se prezinte

Nicolicea salută decizia lui TuDorel de a le da o mână de ajutor condamnaților

Proiectul de Hotărâre privind modificarea şi completarea Regulamentului Camerei Deputaţilor a primit, marţi, 171 voturi „pentru”, 98 „împotrivă” şi o abţinere. Este vorba despre o inițiativă a fostului ministru al Justiției, Florin Iordache, și a șefului Comisiei juridice a Camerei, Eugen Nicolicea, prin care persoanele citate la audieri în cadrul comisiilor de anchetă vor fi obligate să dea curs invitaţiei.

În caz contrar, cei care refuză ar putea fi acuzate de ascunderea unor date necesare pentru aflarea adevărului. Modificarea Regulamentului a survenit pentru ca pesediștii să o poată obliga pe Laura Codruța Kovesi să vină în Parlament, pentru a fi audiat în Comisia special înființată pentru anchetarea alegerilor prezidențiale din 2009.

Pe de altă parte, Camera Deputaţilor a votat respingerea propunerii lui Eugen Nicolicea, de amendare a Regulamentului Camerei Deputaţilor, prin care se elimina cvorumul de prezenţă la şedinţele comisiilor de specialitate. Propunerea lui Nicolicea viza abrogarea articolului 52 din Regulamentul Camerei Deputaţilor care prevedea că „hotărârile comisiilor Camerei Deputaţilor se adoptă cu votul majorităţii membrilor prezenţi” şi „pentru ca şedinţele comisiei să se desfăşoare în mod regulamentar este necesară prezenţa majorităţii membrilor”.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.