Meniu principal

Regimul sirian, acuzat de spânzurarea în secret a peste 13.000 de deținuți

Damasc: Noile sancţiuni UE la adresa Siriei servesc intereselor unor grupări teroriste

Organizația Amnesty International a lansat, marţi dimineaţa, o acuzație gravă la adresa conducerii siriene cu privire la o posibilă ”campanie monstruoasă” de atrocităţi secrete, inclusiv spânzurarea în masă a peste 13.000 de persoane, desfășurată în ultimii șase ani într-un penitenciar militar autorizat la cel mai înalt nivel, informează DPA.

Aceste spânzurări în masă ar fi avut loc în cadrul unei ”campanii de execuţii extrajudiciare” coordonată direct de către reprezentanţii preşedintelui Bashar al-Assad la închisoarea Saydnaya din apropiere de Damasc.

Potrivit Amnesty International, gardienii asistau săptămânal – uneori chiar de două ori pe săptămână – la spânzurarea simultană a peste 50 de prizonieri, cei mai mulţi dintre aceştia fiind disidenţi şi oponenţi ai regimului Assad, citează News.ro.

Până la 13.000 de deţinuţi au fost executaţi în perioada 2011-2015 la închisoarea Saydnaya. De asemenea, cei mai mulţi erau condamnaţi de instanţe militare în urma unor mărturii forţate şi a unor procese falsificate, potrivit raportului ”Abatorul uman: spânzurări în masă şi exterminare la închisoarea Saydnaya”.

(foto: Globalresearch.ca)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.