Meniu principal

Războiul penalilor cu justiția e în fundul gol iar Dragnea-și ridică poalele-n cap ca o pirandă

Liviu Dragnea (daddy) is back: Sper că Tudorel Toader nu va da înapoi

Ca în romanul lui Marin Preda, timpul pare să nu mai aibă răbdare cu Liviu Dragnea și PSD-ul său. Sau mai degrabă DNA-ul! Este concluzia pe care o putem trage după pozițiile adoptate atât de Daddy, cât și de ”minionii” săi, în frunte cu minionul-șef, Codrin Ștefănescu, și cu tartorul Călin Popescu Tăriceanu fie în declarații date pe scările sediului partidului, fie la emisiunile posturilor de propagandă pro-PSD.

Unul acuză o lovitură de stat în plină desfășurare, altul spune că el și partidul său vor muri în Parlament cu cele două doamne atârnate la gât, în timp ce Codrin Ștefănescu vrea să scape de Tudorel Toader pe motiv că nu i-a pus frână Laurei Codruța Kovesi. Războiul penalilor cu justiția a rămas în fundul gol, nu mai e nicio perdea între cei cercetați pentru corupție și tabăra procurorilor DNA. Iar cine li se împotrivește este dat pe mâna lui Ștefănescu, acest câine de pază al partidului cu pantalonii în vine.

Liviu Dragnea, la rândul său, a lăsat deoparte poziția prudentă, ponderată (până acum el era ăla neutru, în timp ce de lătrat lătrau diverși interpuși din partid, de teapa lui Ștefănescu) și s-a lansat într-o ofensivă de recreere a realității, cosmetizată și ambalată astfel încât opinia publică să fie anesteziată de imaginea de victimă adoptată de PSD și corupții săi.   

Dacă nu ați înțeles până acum, pe lângă Dragnea, victime sunt și parlamentarii (Daddy i-a băgat pe toți în aceeași oală, deși sunt unii care se simt apărați, și nu hăituiți de DNA, precum useristul Cristian Seidler, de exemplu), tot guvernul, colegul său de suferință – Călin Popescu Tăriceanu, bineînțeles PSD-ul și, cum altfel, familia sa cinstită. Dragnea, care i-a lăsat lui Tăriceanu ”onoarea” de a acuza o lovitură de stat, îl bagă, mai nou, la înaintare și pe ăla mic, Valentin. După cum se știe, când au fost percheziții la ferma de porci a fiului său, Livache s-a limitat la a spune că nu știe nimic despre activitatea firmei odraslei sale. Cum a văzut, însă, că lațul se strânge și justiția e din ce în ce mai aproape, Dragnea a început să se plângă, punându-și poalele în cap, ca o pirandă, că ăia răi vor să-i lege baiatu’.

Într-o situație penală ca aceasta, orice om normal la cap și om de stat într-o democrație furncțională ar fi spus că își rezervă dreptul la apărare și că justiția va avea ultimul curând. Nu și Dragnea! Mai mult, la cum se precipită lucrurile, nu este exclus să asistăm, în curând, la schimbarea din funcție a lui Tudorel Toader, despre care tot mai mulți social-democrați (fie deja cercetați penal, fie care se gândesc că nu mai e mult până le va veni și lor rândul) susțin că nu s-a mișcat cu prea mult talent în încercarea de a modifica legile justiției în favoarea hoților.

În încheiere, nu pot să nu remarc atitudinea vicepremierului Se(r)vil Shhaideh de la ieșirea de la DNA. Mai țineți minte când, atunci când a fost refuzată de președintele Klaus Iohannis pentru desemnarea ca potențial prim-ministru,  s-a plimbat pe la televiziunile prietene, unde a depănat amintiri despre familie, rude și prieteni, tradiții și obiceiuri, acuzând că a primit mesaje de amenințare? Ați mai văzut așa ceva de această dată? Nu, pentru că penalul e penal, treaba-i groasă și nu este exclus să asistăm la surprize și din partea sa. Doamne ajută!   

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.