Meniu principal

Război pe față: Mihai Tudose îi cere demisia, Carmen Dan aruncă pisica la partid

Carmen Dan, despre cozile de la paşapoarte: Vom face o campanie în comunităţile de români din afara ţării

UPDATE: Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat, joi seară, că a trimis Corpul de control al ministrului la IGPR pentru verificări în legătură cu respectarea procedurilor în cazul incidentului în care poliţistul Eugen Stan a fost implicat în 2016. Aceasta susţine că şeful IGPR a ştiut despre implicarea agentului în incident.

Ea a prezentat şi o cronologie a faptelor de la momentul anunţului său în legătură cu propunerea de înlocuire a lui Bogdan Despescu cu Cătălin Ioniţă la conducerea IGPR, prezentând un document în care Ioniţă îi dădea acceptul pentru ocuparea funcţiei. În ceea ce priveşte demisia sa, ea a afirmat că miniştrii sunt validaţi în coaliţie, unde li se şi aprobă retragerea.

”Guvernul este unul politic, iar miniştrii sunt nominalizaţi şi validaţi în forurile statutare ale partidelor din Coaliţie şi tot acolo se aprobă retragerea lor din Guvern”, a declarat Carmen Dan. 

UPDATE: Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, joi, la ieşirea de la Parchetul General, unde a fost audiată timp de o oră și jumătate în dosarul în care a reclamat că a găsit un microfon în locuinţa sa, că va aduce lămuriri “cât de curând” legate de declaraţiile premierului Mihai Tudose, care a acuzat-o că l-a minţit. Carmen Dan a refuzat să răspundă dacă va demisiona.

Premierul Mihai Tudose a afirmat, miercuri seară, la Antena 3, că a fost ”minţit” de ministrul de Interne, Carmen Dan, care l-a informat că persoana propusă pentru postul de şef al Poliţiei Române, Cătălin Ioniţă, acceptă funcţia, dar, când l-a sunat personal, acesta a refuzat categoric.

”Un ministru care îşi permite să mă mintă în halul acesta… nu mai am ce să mai lucrez. Dacă va fi lăsată, va demisiona”, a declarat Mihai Tudose.

Premierul a explicat că, în condiţiile în care nu avea un înlocuitor pentru funcţia de şef al Poliţiei Române, nu putea accepta propunerea de demitere, mai ales că dorea clarificări de la Bogdan Despescu.

”Sub imperiul momentului te revolţi. Când afli că făptuitorul e poliţist devine furie şi spui: «Ia plecaţi acasă voi, toţi, tot lanţul. După ce trece momentul te bazezi pe rapoarte oficiale”, a declarat Mihai Tudose.

Acesta a explicat faptul că aşteaptă de la şeful Poliţiei, în maxim o săptămână, două chestiuni foarte clare: vinovaţii, care să fie deferiţi justiţiei, ”de la colegii de ture care nu şi-au recunoscut colegul”, până la şefii ierarhici, care ”ar fi trebuit să ştie că a mai fost cercetat”.

”Aceştia trebuiau primii daţi afară”, a afirmat preemierul.

De asemenea, premierul Mihai Tudose mai aşteaptă de la Bogdan Despescu și”un set de măsuri care să rezolve problema” şi să se redea încrederea populaţiei în Poliţie.

”Nu toată Poliţia trebuie blamată, e jenant să gândim aşa. Nu-l poi acuza pe şeful Politiei Române că n-a ştiut că unul – că nu era cine ştie ce sculă – avea un dosar ţinut sub preş”, a mai spus Tudose.

De asemenea, premierul Tudose a afirmat că ”demiterea şefului de la Omoruri este puţin exagerată”.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.