Meniu principal

Rata şomajului a stagnat în ianuarie la 4,6%

INS: Rata şomajului a fost de 5% în luna septembrie, în scădere uşoară

Rata şomajului a fost de 4,6% în ianuarie, date ajustate sezonier, acelaşi nivel cu cel din luna decembrie, a anunţat joi Institutul Naţional de Statistică (INS).

În decembrie, rata şomajului a scăzut cu 0,1 puncte procentuale faţă de cea înregistrată în noiembrie, până la 4,6%, date ajustate sezonier. 

În ianuarie, rata şomajului în formă ajustată sezonier a stagnat la 4,6%.

Rata şomajului la bărbaţi a fost cu 0,9 puncte procentuale mai mare decât la femei, procentele fiind 5% în cazul persoanelor de sex masculin şi 4,1% în cazul celor de sex feminin.

”Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani), estimat pentru luna ianuarie a anului 2018 a fost de 424 mii persoane, în creştere faţă de luna precedentă (419 mii persoane), dar în scădere faţă de aceeaşi lună a anului anterior (460 mii persoane)”, se arată în comunicatul INS.

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 3,5% pentru luna ianuarie 2018 (3,9% în cazul bărbaţilor şi 2,9% în cel al femeilor).

Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 69,9% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna ianuarie 2018.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.