Meniu principal

Raport CE: În România, corupția persistă la toate nivelurile. Grindeanu este evaziv

Lui Grindeanu i-a ajusn cuțitul la os: România nu are nevoie de noi crize politice, eventual alte alegeri

Potrivit unui document de lucru de miercuri al Comisiei Europene, citat de Digi24, adoptarea de către Guvernul Grindeanu a Ordonanței de Urgență nr. 13 a pus în pericol lupta anticorupție din România.

Raportul CE poate fi citit aici.

”Lupta anticorupție este pusă în pericol de către OUG 13. Asemenea inițiative amenință progresele înregistrate în ultimii zece ani. Corupția persistă la toate nivelurile și este un obstacol pentru afaceri”, se arată în documentul de lucru care va precede un raport semestrial oficial în privința țării noastre.

La conferința de presă de după ședința CExN al PSD, premierul Grindeanu a avut o reacție vagă și neconvingătoare la mențiunile dure din acest raport. afirmând că va răspunde nelămuririlor de la Bruxelles şi va „clarifica” toate „temerile” pe care oficialii europeni le au. Primul ministru a precizat că, până la finalul săptămânii, va trimite către Comisia Europeană şi seria de întrebări cu privire la Raportul MCV, astfel încât Guvernul „să aleagă calea corectă şi viteza corectă” pentru ridicarea Mecanismului cât mai repede.

„O să vedem ce scrie în detaliu în acest raport. O să răspundem, asta este procedura, şi tot ceea ce am spus şi la Bruxelles, şi zilele trecute, legat de paşii pe care îi dorim apropo de MCV, aia vom face. E foarte important pentru noi să înţelegem foarte clar şi cuantificabil ceea ce avem de făcut ca şi paşi pentru înlăturarea MCV”, a spus Grindeanu.

(foto: ZF.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.