Meniu principal

Raluca Turcan (PNL): ”Ne bucurăm foarte mult pentru colegul nostru, Ludovic Orban”

Raluca Turcan recunoaște un adevăr dureros

Înalta Curţe de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) l-au achitat, marţi, pe Ludovic Orban, fostul vicepreședinte și candidat PNL la Primăria Capitalei, în dosarul în care acesta este judecat pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite. Decizia nu estedefinitivă.

După aflarea veștii, preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat că liberalii se bucură pentru achitarea lui Ludovic Orban, afirmând că este o dovadă a independenţei justiţiei.

”Ne bucurăm foarte mult pentru colegul nostru, Ludovic Orban, şi am avut încredere în el aşa cum avem şi în alţi colegi că sunt nevinovaţi, dar trebuie să separăm lucrurile. Această bucurie pe care o avem pentru problema personală cu care se confrunta Ludovic Orban nu trebuie confruntată cu problema de sistem. Dacă discutăm despre sistem atunci faptul că a existat o achitare este dovada cea mai clară a independenţei instanţelor judecătoreşti. De fiecare dată dacă vor fi abuzuri nu vom comenta politic pentru că nu este treaba politicienilor să se exprime politic, ci treaba noastră va fi să spunem că abuzurile trebuie sancţionate de către instituţiile din justiţie şi avem CSM; inspecţia judiciară, care atunci când sesizează că sunt abuzuri trebuie să intervină”, a spus Raluca Turcan.

(foto: Sibiu100.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.