Meniu principal

Radiohead o acuză pe Lana Del Rey că a plagiat piesa ”Creep”

Radiohead o acuză pe Lana Del Rey că a plagiat piesa ”Creep”

Cântăreaţa americană Lana Del Rey a anunţat că grupul rock Radiohead a demarat un proces prin care solicită să fie recunoscut ca autor al unuia dintre cântecele sale, din cauza unor asemănări pe care le-ar avea cu unul dintre cele mai cunoscute single-uri din repertoriul grupului britanic, celebrul single “Creep”, informează AFP.

Cântăreaţa Lana Del Rey, în vârstă de 32 de ani, o artistă cunoscută (la fel ca trupa Radiohead) pentru muzica ei melancolică, i-a asigurat pe fanii ei că nu s-a inspirat din piesa “Creep”, lansată în 1992.

Controversele vizează cântecul “Get Free”, o piesă de pe cel mai recent album al artistei americane, intitulat “Lust for Life”, care debutează cu acorduri de chitară aproape identice cu cele din “Creep”, pe un tempo asemănător.

În ceea ce priveşte refrenul, există totuşi câteva diferenţe: “Creep” conţine riff-uri de chitară electrică pline de energie, care îi mobilizează pe ascultători, iar “Get Free” are un refren mai degrabă jucăuş.

Cântăreaţa a confirmat informaţiile despre existenţa acestui proces, după dezvăluirile făcute de tabloidul britanic The Sun, afirmând că ea le-a propus muzicienilor britanici o soluţie de compromis, însă ei doresc să fie creditaţi cu drepturi depline pentru “Get Free”.

“Am oferit până la 40% (pentru încasările obţinute de piesă – n.r.) în aceste ultime luni, însă ei nu acceptă decât 100%. Avocaţii lor s-au arătat implacabili, aşadar vom regla această chestiune la tribunal”, a declarat cântăreaţa americană pe Twitter.

(foto: Getty images)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.