Meniu principal

Pugilistul Cristian Ciocan şi-a păstrat centura de campion european WBO

Românul Cristian Ciocan, în vârstă de 29 de ani, şi-a păstrat centura de campion european WBO la categoria grea după ce l-a învins, sâmbătă noapte, prin knock-out, în repriza a 7-a, pe britanicul David Price.

Gala a avut loc la Londra, în fieful englezului, care în pofida avantajului de gazdă şi de alonjă (2,03 metri înălţime, cu 15 centimetri mai mult decât Ciocan) nu a putut face faţă românului. Gălăţeanul stabilit în Germania a ştiut să scurteze distanţa dintre el şi adversar şi să boxeze de aproape, unde a avut un avantaj net, mai ales după ce meciul a trecut de repriza a patra. O directă de dreapta, urmată de un croşeu devastator de stânga au încheiat meciul în repriza a şaptea, când David Price a fost pus la podea.

Meciul de la Londra a fost primul în care Ciocan şi-a pus în joc centura de campion european WBO la grea, câştigată în octombrie 2016, după victoria cu Erkan Teper (decizie partajată). Ciocan a mai deţinut această centură şi în 2012-2013. Luna viitoare, pe 25 martie, Cristian Ciocan va urca din nou în ring, la Hamburg, cu un adversar încă nedesemnat.

(foto: Galadebox-galati)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.