Meniu principal

Agendă plină pentru PSD: îl exclud social-democrații pe Mihai Chirica din partid?

Pesediștii au ședință mare: cel mai probabil, îi vor acorda în continuare sprijin lui Dragnea

Social-democrații au o agendă plină pentru ziua de miercuri. În primul rând, premierul Sorin Grindeanu ar trebui să anunțe propunerile pentru posturile vacante de ministru al Justiţiei, respectiv de ministru delegat pentru Mediul de afaceri. Pe de altă parte, la prânz este progrmată să aibă loc ședința Consiliului Executiv Național (CExN) al PSD în care se va discuta, printre altele, despre situația primarului Iașiului, Mihai Chirica, cel care a criticat în termeni duri acțiunile din ultima perioadă ale Guvernului Grindeanu.

Despre propunerea pentru portofoliul de la Justiție se știe că, după anunțul judecătoarei Dana Gîrbovan, privind faptul că aceasta nu va fi viitorul ministru de resort, noul nume vehiculat este cel al rectorului Universității ”Al. Ioan Cuza”, din Iași, Tudorel Toader, fost membru al CCR.

În ceea ce îl privește pe Mihai Chirica, primarul Iașului și președinte interimar al organizației PSD Iași, acesta are, practic, sabia lui Damocles deasupra capului, după ce numeroase filiale din țară ale partidului, printre care și București – Ilfov, conduse de Gabriela Firea, au cerut, prin rezoluții, excluderea sa din formațiunea social-democrată. 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.