Meniu principal

Senatorul PSD Adrian Țuțuanu trimite SRI-ul la multinaționale

Țuțuianu: Ar fi sinucidere politică pentru PSD o nouă schimbare de guvern

Preşedintele Comisiei pentru controlul SRI, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, a declarat, luni, că eventuala implicare a companiilor multinaţionale în protestele recente trebuie lămurită de instituţii, în speță Serviciul Român de Informații.

“Există anumite informaţii, şi am să vă dau un detaliu, poate ne înţelegem juridic: dacă o firmă foloseşte bunurile, capitalul propriu pentru a sprijini anumite activităţi, legea 31/1990 spune că este infracţiune. Folosirea creditului sau bunurilor societăţii în scopul propriu sau unei alte persoane. Este o discuţie de făcut şi trebuie analizată. Al doilea lucru, pe mine mă interesează din punctul de vedere al securităţii naţionale. Există un articol 11 în legea securităţii naţionale care prevede foarte clar că atunci când se urmăreşte înlocuirea puterii de stat prin mijloace violente şi aşa mai departe, problema este una de securitate naţională”, a declarat preşedintele Comisiei pentru controlul SRI, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu.

Întrebat dacă România se află într-o astfel de situaţie, Tuţuianu a afirmat că SRI trebuie să răspundă la această întrebare.

“Nu ştiu, ăsta e un răspuns pe care îl va da SRI. Nu îl dau eu. Îmi pun o întrebare pentru că, de exemplu, un ziar din Prahova a spus că salariaţii de la o firmă cu capital străin au fost forţaţi să iasă la miting. Lucrul ăsta e nelegal. Chiar nu vreţi să înţelegi ce spun eu? Vorbesc de lucruri nelegale. Nu aduc acuze nimănui, dar cred că instituţiile abilitate ale statului trebuie să ne dea un răspuns”, a răspuns Ţuţuianu.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.