Meniu principal

UPDATE Protestul din București împotriva grațierii s-a încheiat, aglomerație la metrou

UPDATE 21.33 Protestul din Bucureşti împotriva proiectelor de Ordonanță privind grațierea și modificarea Codurilor penale s-a încheiat. Acum, stația de metoru de la Piața Victoriei este, practic, blocată din cauza mulțimii de oameni care vor să se îndrepte spre casă. Peste 50.000 de oameni au fost la Guvern, după ce au pichetat sediul CNA şi Ministerul Justiţiei. De asemenea, au protestat simultant cu bucureștenii 11.000 de timișoreni, 10.000 de clujeni, 10.000 de sibieni, 3.000 de ieșeni și chiar 100 de teleormăneni, în Alexandria.

UPDATE 20.12 Potrivit ultimelor estimări ale Jamdarmeriei, sunt peste 80.000 de protestatari în toată țara, din care circa 50.000 doar în București: mult mai mulți decât la manifestația de duminica trecută, când pentru câteva momente și președintele Klaus Iohannis s-a alăturat oamenilor.

Până în acest moment, protestatarii au parcurs în marş traseul Piaţa Universităţii – sediul CNA – Ministerul Justiţiei – sediul Avocatului Poporului și se îndreaptă spre Guvern.

UPDATE 18.44 Teleormănenii au avut curaj și au ieșit în stradă împotriva Ordonanțelor lui Dragnea. În jur de 50 de persoane strigă în fața Casei de Cultură din Alexandria.

La Timișoara, cei peste 2.000 de protestatari strigă împotriva premierului Grindeanu, fostul lor președinte de Consiliu Județean: “Grindene, cu trupa ta faci de ras Timisoara”.

La București, sunt peste 20.000 de persoane, mulți ajungând, deja, în fața sediului CNA. Urmează Avocatul Poporului și sediul Guvernului.  

UPDATE 18.17 Se pare că în Piața Universității s-au adunat mai mulți oameni decât duminica trecută. Surpriza vine din țară, unde se protestează masiv. Coloana masivă de protestatari a plecat spre Piața Unirii, spre sediul Consiliului Națioanal al Audiovizualului. (foto: Dan Mihai Bălănescu)

UPDATE 18.00 Piața Universității a fost blocată, nu se mai circulă. Potrivit estimărilor de la fața locului, în acest moment sunt peste 6.000 de protestatari. Se scandează ”O lege pentru toți, nu lege pentru hoți!”, “Jos penalii din guvern!”, “Antena 3 și RTV, aceeași mizerie!”.

Oamenii au început să se adune în Piața Universității, din Capitală, unde deocamdată sunt câteva sute de persoane. Și duminica trecută, însă, la început erau mai puțini protestatari, dar aceștia au sosit în valuri, până după ora 18.00, când a început marșul spre Guvern.

De asemenea, la Cluj-Napoca sunt, deja, 1.000 de oameni la protestul din centrul orașului. Au început, deja, să ceară demisia Guvernului lui Sorin Grindeanu. Pe de altă parte, o altă nemulțumire o constituie organizarea dezastruoasă a dezbaterii de mâine, de la Ministerul Jusitiței.

La Sibiu, în Piața Mare sunt, deja, 1.500 de persoane la protestul anti-grațiere și anti-amnistie. Acum o săptămână, la Sibiu au protestat în jur de 3.000 de oameni.

La Iași, sunt, deja, în centrul orașului, circa 700 – 800 de persoane. Principalul mesaj la protestatarilor este ”Spunem NU grațierii și dezincriminării abuzului în serviciu”. 

Iată lista protestelor din această seară:

Diaspora:

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.