Meniu principal

Proteste solidare cu cele din România, organizate în Republica Moldova și Bulgaria

Două evenimente în semn de protest față de Ordonanța Guvernului privind modificarea Codurilor penale au fost create, pe Facebook, de cetățeni din Republica Moldova și Bulgaria. Ambele manifestații vor avea loc vineri seară. 

„Un pas înapoi în lupta împotriva corupţiei în România ar reprezenta un semn rău pentru Bulgaria. Succesul înregistrat în ultimii ani de România este una dintre puţinele speranţe că se poate face ceva pentru funcţionarea statului de drept”, se menționează în descrierea evenimentului organizat de bulgari.

Până la această oră, peste 1.500 de persoane și-au exprimat interesul să participa la mitingul din Sofia. Organiatorii mai spun că oficialii bulgari simt fiori reci când e vorba despre succesele pe care le înregistrează Justiția română. „Iată de ce este important ca poporul român să reuşească şi să arate că victoriile obţinute în ultimii ani sunt ireversibile”, explică inţiatorul mitingului de susţinere din Bulgaria.

Un alt protest va avea loc la Chișinău, acolo unde va fi organizat un marș de susținere sub deviza: „Doua state, aceiași hoți”. Marșul va începe vineri, 3 februarie, de la ora 18:00 pornind de la statuia lui Stefan cel Mare.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.