Meniu principal

UPDATE Încă un protest, de această dată în fața Ministerului Justiției, va avea loc luni

Duminică seară vor avea loc noi proteste împotriva Ordonanțelor privind grațierea și dezincriminarea abuzului în serviciu, atât în București, cât și în alte orașe din țară și din străinătate. Manifestanții se se vor opri, însă, aici, având de gând ca luni să ”viziteze” și sediul Ministerului Justiției, chiar în ziua în acre aici va avea loc o dezbatere pe marginea celor două propuneri ale lui Florin Iordache (PSD).

Proteste în mai multe orașe ale țării împotriva proiectelor de Ordonanţă de Urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor penale penale vor începe, duminică, la ora 17.00, în București oamenii urmând să se adune în Piața Universităţii. Până în acest moment, aproximativ 9.000 de persoane au anunțat, pe Facebook, că vor patricipa la protestul din Capitală.

Organizatorii au anunțat, însă, că vor ieși să protesteze și luni, 30 ianuarie, la ora 09.00, în faţa Ministerului Justiţiei, acolo unde va avea loc dezbaterea publică pe cele două Ordonanţe, al care inițial presa nu avea acces.

“Luni dimineaţă e o «dezbatere» la Ministerul Justiţiei pe puncte care NU sunt negociabile. Graţierea pentru fapte care includ corupţie nu e negociabilă. Nici dezincriminarea unor astfel de fapte. Hai să dezbatem şi să protestăm şi luni dimineaţă, chiar în faţă celor care se prefac că dezbat.Luni se pregăteşte un simulacru de consultare publică la Ministerul Justiţiei cu «reprezentanţii» străzii, la care dezbatere s-au anunţat că participa Becali şi Ciuvică. Vrem Justiţie, nu Circ.Încă nu au înţeles că adevărata dezbatere este în stradă, este în reacţiile presei încă independente, este în reacţiile organizaţiilor profesionale, ale altor instituţii precum DNA sau CSM, în reacţiile oricărui om îi pasă de democraţia greu câştigată, aşa cum e ea, imperfectă. Dezbaterea e în stradă, nu e circul pe care îl fac ei la televiziuni de partid, nici în circul pe care îl numesc dezbatere de la Ministerul Justiţiei”, se arată în mesajul postat pe pagina event-ului.

Duminică, oamenii vor ieși, însă, în stradă și în Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Craiova, Deva, Galaţi, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Satu Mare, Târgu Jiu, Teleorman, Turda şi Vâlcea.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.