Meniu principal

Protestatarii anunță, pentru duminică, cea mai mare manifestație din istoria României

Deși premierul Sorin Grindeanu a anunțat, sâmbătă seara, convocarea unei șeidnțe de urgență, pentru ziua de duminică, în care ar urma să fie aborgată Ordonanța 13, oamenii sunt în continuare deciși să participe, în aceeași zi, la cel mai mare proteste din istoria României. Încă de la ora 14.00, sunt aşteptaţi în Piaţa Victoriei cetățeni din toată ţara. 

Conform anunţurilor făcute pe pagina de Facebook a evenimentului, dumincă,  la ora 20.00, atât în ţară, cât şi în diaspora, în pieţe va fi intonat imnul de stat, iar o oră mai târziu “fiecare participant la manifestaţiile din toate oraşele ţării şi din diaspora va ridica spre cer propria lumină aprinsă”. 

Ca şi sâmbătă, când a fost înregistrată o participare record la demonstraţii, în Bucureşti fiind prezenţi în Piaţa Victoriei 170.000 de oameni, în timp ce în ţară au ieşit în stradă peste 300.000, şi duminică sunt aşteptaţi protestatari din toată ţara. Un grup numeros de studenţi din Cluj au plecat de sâmbătă seara, cu trenul, spre Capitală, fiind aşteptaţi să sosească în Gara de Nord la ora 08.10 și urmând să fie întâmpinați cu ceaiuri şi cafea.

Mai multe instituţii, dar şi persoane fizice din Bucureşti vin în sprijinul manifestanţilor, oferind cazare celor care ajung în Capitală din alte judeţe ale ţării.

(foto: Andrada Lăutaru)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.