Meniu principal

Se anunță încă un protest: ”Dacă Iordache alege să treacă acestă lege, o să obținem pașnic inclusiv demisia guvernului”

Duminică seara, în toată țara au ieșit în stradă circa 90.000 de oameni, dintre care 50.000 în București, pentru a protesta împotriva proiectelor de Ordonanță privind grațierea și modificarea Codurilor penale. Organizatorii au anunțat, pe pagina de Facebook a evenimentului, că sunt gata să iasă, din nou, în stradă miercuri, în cazul în care anunțul ministrului Justiției, Florin Iordache, cu privire la soarta celor două Ordonanțe nu va fi în concordanță cu solicitările protestatarilor.

Pe de altă parte, duminică va avea loc încă un protest, oamenii fiind invitați să se adune în Piața Universității, la ora 17.00, de unde se va pleca, în marș, spre Piața Victoriei, la sediul Guvernului. 

”Punctele pe care am stabilit că nu le negociem rămân de nenegociat indiferent de ce cale vor alege miercuri. 50.000 de oameni din București au spus clar că nu doresc amnistia și grațierea. Ieri (n.r. – duminică) am dat un semnal de alarma pentru CNA, ne-am vizitat avocatul și i-am cerut demisia. Nu vrem demisia Guvernului, vrem să își respecte promisiunile pentru care a fost ales. Nu să propună legi aberante care sunt în avantajul unor persoane. Dacă alege, totuși, să treacă acestă lege… atunci o să obținem pașnic inclusiv demisia acestui guvern”, precizează organizatorii, pe Facebook.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.