Meniu principal

Protest anti-grațiere: manifestanții, la Casa Poporului – „Parlament penal, marş la tribunal!”

Protest anti-grațiere: manifestanții, la Casa Poporului - „Parlament penal, marş la tribunal!”

Câteva sute de persoane au protestat și în această seară împotriva legii grațierii, mărșăluind din Piața Victoriei până la Palatul Parlamentului, unde lipesc pe zidul Casei Poporului fotografii cu ei înşişi. De-a lungul traseului, au apărut mai multe dispute cu jandarmii, care nu i-au lăsat pe oameni să mergă pe bulevard, ci doar pe trotuar, informează News.ro.

Protestatarii au purtat insigne „rezist” şi au purtat pancarte pe care au scris „Vă jucaţi cu focul!”, „Vrem justiţie, nu corupţie”, „Nu aţi fost votaţi ca să graţiaţi”, „Fără penali în funcţii publice”, „Vrem dizolvarea Parlamentului. PSD, ALDE, PMP – desfiinţate” şi „Demisia”. S-a strigat „Insistăm, rezistăm!”, „Şobolanii”, „Nu vrem să fim o naţie de hoţi”, „România cere fără graţiere”, „Ce vrem noi vrem şi pentru voi”, „Parlament penal, marş la tribunal”, „Pui de hoţi şi de mafioţi” şi „Uniţi, salvăm toată România”. Protestul a fost organizat, ca de fiecare dată, pe Facebook.

“Miercuri, Comisia juridică a Senatului a adoptat, cu 5 voturi pentru (PSD şi ALDE) şi 3 împotrivă (PNL, USR şi UDMR), amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului. Joi, Comisia juridică a revenit asupra votului şi a respins amendamentele. Urmează, însă, votul în plen, unde amendamentele pot fi, iarăşi, aprobate. Acest lucru ar însemna resuscitarea OUG 13! De aceea, duminică, trebuie să le transmitem parlamentarilor, cât se poate de clar: #VăVedem!”, au specificat organizatorii.

Proiectul legii graţierii va ajunge, luni, în plenul Senatului, unde va fi dezbătut și votat. Tot luni, senatorii jurişti vor trebui să adopte raportul de aprobare sau respingere a proiectului, cu tot cu amendamentele deja adoptate.

Ți-a plăcut articolul?

Un comentariu La Protest anti-grațiere: manifestanții, la Casa Poporului – „Parlament penal, marş la tribunal!”

  1. Marinescu Ion spune:

    Consider ca tara are mare nevoie de o adevarata revolutie si clasa politica de un proces identic cu al lui Nicolae Ceausescu .Doamne unestene pe cei de buna credinta si dezbina pe cei ce au distrus tara , dar cit mai repede.Numai noi ne putem rezolva problema , nu trebuie sa mai acceptam sa plecam negri pe plantatii si sa trimitem bani in tara .Trebuie sa ne unim urgent si sa ne luam tara inapoi .

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.