Meniu principal

Protest anti-corupție cum n-a văzut Parisul, inspirat din manifestațiile românilor

Până în acest moment, peste 6.000 de oameni au confirmat, pe Facebook, că vor lua parte, duminică după-amiază, la un protest împotriva corupţiei aleșilor, la Paris. Interesant este, însă, faptul că manifestația este inspirată din mișcarea similară care a avut loc, în ultimele săptămâni, în România. 

“Tuturor celor care cred că nu mai este tolerabil să fim guvernaţi de un corp ales care are posibilitatea de a practica inversul a ceea ce apără, SĂ NE UNIM ŞI SĂ NE EXPRIMĂM! Tuturor celor care nu sunt convinşi de scuzele şi comunicarea oficială a lui Francois Fillon, aşa cum a fost şi cazul lui Jerome Cahuzac înaintea lui, şi potenţial de fiecare politician aflat într-o poziţie de a deturna bunuri publice în scopuri private sau de a se găsi în situaţie de conflict de interese, SĂ NE UNIM ŞI SĂ NE EXPRIMĂM!”, a scris organizatorul mişcării de protest pe pagina de Facebook a evenimentului.

Printre doleanțele protestatarilor se regăsesc reglementarea strictă a integrităţii aleşilor, „pentru ca legea să se aplice universal şi să nu îi excludă pe cei care sunt aleşi pentru a o aplica”, dar şi o “solidaritate şi o coeziune socială veritabile”, care să respingă “orice formă de rasism sau discriminare pe criterii de sex”.

“Nu vom fi singurii care ne vom face auziţi, România, printre alţii, oferă un exemplu serios în acest moment”, a adăugat organizatorul evenimentului de la Paris.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.