Meniu principal

Protecţia Copilului: 29 de sesizări privind prezenţa copiilor la proteste, vizat și Nicușor Dan

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) a anunţat că au fost depuse, până miercuri după-amiază, 29 de sesizări privind prezenţa copiilor la protestele din ultima perioadă, patru dintre acestea fiind înregistrate la Direcții din țară.

“Până astăzi, 15 februarie ora 16.00, la nivelul instituţiei noastre au fost înregistrate 25 de sesizări, din care 19 sesizări scrise şi şase sesizări telefonice din partea persoanelor fizice. Reafirmând deplina recunoaştere pentru libertatea de exprimare, ca drept fundamental, garantat oricărui cetăţean de Constituţia României, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie reaminteşte doar că niciun copil nu trebuie expus riscurilor pe care şi le asumă adulţii, fie ei şi părinţi, prin participarea la acţiunile ce le întreprind în exercitarea acestui drept”, arată reprezentanţii ANPDCA.

Preşedintele ANPDCA, Gabriela Coman, a declarat, miercuri, la Europa FM, că dacă va fi vorba despre sesizări punctuale, atunci Autoritatea pentru Protecţia Copilului le va trimite Poliţiei.

Una dintre sesizări se referă la preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, care a fost reclamat la Autoritatea pentru Protecţia Drepturilor Copilului de către Alexandru Bajdechi, preşedintele Federaţiei Tinerilor din Constanţa.

Bajdechi a depus sesizarea la ANPDCA încă din urmă cu mai bine de două săptămâni, acuzându-l pe Nicuşor Dan că îşi foloseşte în scop politic copilul de şase luni, cu care a mers la miting. Sesizarea lui Bajdechi a fost transmisă de către ANPDCA Ministerului Afacerilor Interne.

(foto: News.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.