Meniu principal

Proprietarii de service-uri auto pun punctul pe ”I”: Doar Liviu Dragnea poate rezolva criza RCA

Dragnea a ”dezvăluit” cine e statul paralel: ”I-a transmis lui Paul Stănescu că eu voi fi executat”

Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) a emis, luni, un comunicat de presă în care precizează că președintele PSD, Liviu Dragnea, este singura persoană care poate rezolva criza polițelor RCA, în condiţiile în care nicio autoritate nu a luat măsuri realiste de corectare în cele aproape şase luni de plafonare a tarifelor.

“În momentul de faţă, singura persoană care deţine pârghiile politice potrivite şi are autoritatea parlamentară necesară rezolvării crizei RCA este domnul Liviu Dragnea. Miracole nu se pot întâmpla în zece zile, dar luarea unor măsuri ferme şi corecte în perioada următoare ar conduce la reducerea amplorii consecinţelor negative pe termen scurt şi mediu”, a declarat preşedintele ASSAI, Cristian Muntean.

Fostul Guvern a aprobat, anul trecut, la presiunile patronatelor din transportul rutier, o Ordonanţă care impune îngheţarea preţurilor RCA pentru şase luni, prin fixarea unor preţuri maxime de către ASF. Perioada de plafonare a început în 18 noiembrie 2016 şi va expira în 18 mai. Executivul ia în calcul prelungirea plafonării tarifelor RCA cu încă trei luni, însă o decizie finală în acest sens nu a fost încă luată.

Muntean a atras atenţia că, la aproape şase luni de la decizia de plafonare a tarifelor RCA, statul român se află în aceeaşi situatie.

”Prelungirea cu încă trei luni a perioadei de plafonare a tarifelor RCA ar putea fi adoptată doar în condiţiile în care o serie de măsuri de corectare a acestei situaţii nu ar fi dat rezultate. ASF nu a luat nicio masură realistă şi concretă în cele şase luni pentru corectarea derapajelor de cost din piaţa de asigurări şi în aceste condiţii, în care nu a fost adoptată nicio masură, este aproape imposibil să fie întrunite condiţiile minim necesare prelungirii perioadei de plafonare a tarifelor RCA cu încă trei luni”, a precizat Muntean.

Vinerea trecută, cinci patronate din transporturile rutiere (UNTRR, FORT, APTE 2002, APULUM, ARTRI) au solicitat Guvernului extinderea perioadei de plafonare a tarifelor asigurărilor RCA cu încă şase luni, în condiţiile în care o nouă lege RCA nu a fost încă adoptată de Parlament.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.