Meniu principal

Proiectul bugetului și cel al asigurărilor sociale ar urma să fie adoptate pe 21 decembrie

Ziua și măgăria: Codul administrativ care îi va transforma pe primari în ”speciali”, la vot

Proiectul legii bugetului de stat pe 2018 și cel al asigurărilor sociale urmează să fie adoptate de Parlament în 21 decembrie, conform calendarului stabilit, joi, de Birourile permanente reunite ale celor două Camere, informează AGERPRES. Grupul parlamentarilor USR a criticat calendarul, susținând că termenul de depunere a amendamentelor este unul “mult prea scurt”.

Astfel, parlamentarii vor putea să depună amendamente la proiectele de buget și de asigurări sociale de joi până luni, 11 decembrie, la ora 9,00, iar marți vor avea loc ședințele comisiilor comune de specialitate pentru avizarea proiectelor.

Începând de miercuri, 13 decembrie, și până sâmbătă, 16 decembrie, la ora 12,00, proiectele vor fi dezbătute de comisiile comune de buget-finanțe pentru elaborarea rapoartelor de fond.

Luni, 18 decembrie, va începe dezbaterea proiectelor de buget și al asigurărilor sociale în plenul reunit al Parlamentului, urmând ca votul final să fie în data de 21 decembrie.

Senatorul USR, Mihai Goțiu, vicepreședinte al Senatului, a susținut că a primit programul în mapă cu doar 10 minute înainte să înceapă ședința Birourilor permanente ale Parlamentului și a adăugat că, potrivit Regulamentului, termenul poate fi prelungit cu cinci zile.

“Un program care spune că, începând de astăzi, de la ora 17.00, până luni dimineața, la ora 9.00, trebuie să pregătim și să depunem toate amendamentele la legea bugetului de stat. Pe de o parte, se poate vedea că este o incapacitate și o incompetență a Guvernului să poată să pregătească din timp acest proiect și să-l trimită la Parlament. Pe de altă parte, avem o instituție și o majoritate din această instituție care a refuzat să prelungească la cinci zile, cum permite regulamentul, termenul de depunere a amendamentelor la bugetul de stat. Nu știu încotro se îndreaptă această majoritate parlamentară, dar e o dovadă că nu se gândesc decât la modul în care să-și treacă mai repede acest buget și să ascundă faptul că e un buget cu zero rezerve, adică nu se poate discuta nimic”, a declarat senatorul Mihai Goțiu.

Deputatul USR, Ionuț Moșteanu, a susținut, la rândul său, că amendamentele USR de anul trecut au fost respinse “la foc automat”.

“Speram să nu fie la fel și de data aceasta. (…) Este clar că va fi același tip de atitudine, jocurile sunt făcute — ‘Nu vă bateți capul, că știm noi ce avem de făcut’, ceea ce este foarte trist, pentru că vedem ce s-a întâmplat anul acesta — suntem la minimul investițiilor publice din ultimii 11 ani, ceea ce este dramatic pentru viitorul economiei românești”, a afirmat Moșteanu la Parlament.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.