Meniu principal

Proiectul bugetului a fost refăcut de Dragnea, la sediul PSD

Dragnea a ”dezvăluit” cine e statul paralel: ”I-a transmis lui Paul Stănescu că eu voi fi executat”

În cursul zilei de marți, la sediul PSD a avut loc o întâlnire a miniștrilor Cabinetului Grindeanu la care a participat și președintele partidului, Liviu Dragnea, pe tema modificării proiectului de buget pentru 2017, deja lansat în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor Publice.

După cum se știe, la întoarcerea din SUA, șeful PSD, Liviu Dragnea, l-a ”tras de urechi” pe ministrul de resort, Viorel Ștefan, afirmând că bugetul trebuie refăcut urgent pentru că unor instituții precum SRI sau Administrația Prezidențială li s-ar fi alocat prea mulți bani.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat marţi, după discuţiile de la sediul PSD, că în proiectul de buget pe anul 2017 cei mai mulţi bani vor fi alocați pentru transporturi, sănătate şi agricultură.  

”Cei mai mulţi bani primesc transporturile, sănătatea, agricultura şi IMM-urile, conform programului de guvernare. La CSM, Înalta Curte şi Ministerul Public, au rămas la fel cheltuielile. Sunt stabilite de hotărâri judecătoreşti, de aceea au apărut acele creşteri de buget”, a spus Grindeanu.

Guvernul va tăia bani mulți de la Administraţia Prezidenţială, care va avea în 2017 un buget cu 13% mai mic decât anul trecut. De asemenea, și bugetul SRI va fi micşorat, cu 15%, potrivit unor surse din PSD, citate de MEDIAFAX.

”Rostul discuţiilor este foarte clar, parte din aparatul tehnic din fiecare minister nu au înţeles ceea ce ne dorim de fapt. Tot ce avem în programul de guvernare să se regăsească la fiecare minister în parte, cheltuirea banului public să se facă pe programe. Se reduc cheltuieli pentru bunuri şi servicii, ca banii pe care îi economisim să meargă la investiţii”, a mai spus prim-ministrul Grindeanu.

(foto: Gazetadenavodari.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.