Meniu principal

Programul Start-Up Nation, la a doua amânare

Programul Start-Up Nation, la a doua amânare

Guvernul amână încă o dată, lansarea mult-așteptatului program Start-up Nation România, prin care antreprenorii cu firme foarte noi vor putea obține fonduri nerambursabile de până la 200.000 de lei (circa 44.000 euro) de la stat, pentru investiții. .

“Final de mai, început de iunie. Depinde cât de repede ne mișcăm. Toata echipa din minister lucreăza la program”, a declarat, pentru StartupCafe, Ilan Laufer, secretar de stat în Ministerul pentru Mediu de Afaceri.

Practic, vorbim despre cea de-a doua amânare a lansrii programului. Inițial, Guvernul avansase orientativ data de 2 mai, “Ziua Tineretului”, drept data la care urma să fie deschisă linia de finanțare. Ulterior, în urma consultărilor publice, a fost anunțat un al doilea termen: a doua jumătate a lunii mai, de asemenea nerespectat.

În data de 30 ianuarie 2017, cîn Monitorul Oficial a fost publicată Ordonanța de Urgență nr. 10/2017, pentru stimularea înființării întreprinderilor mici și mijlocii. Prin acest act normativ, Guvernul se obligă să emită în cel mult 30 de zile normele de aplicare  pentru ca apoi să implementeze schema de ajutor de minimis pentru IMM-uri înființate dupa data de 30 ianuarie 2017. 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.