Meniu principal

”Profesorul” Dan Voiculescu rămâne după gratii

”Varanul” Voiculescu: nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i pute!

Magistrații Tribunalului București au respins definitiv, marți, cererea de eliberare condiționată a lui Dan Voiculescu, fost senator, în prezent încarcerat la Penitenciarul Jilava, unde execută o pedeapsă de zeec ani după gratii, primită în dosarul ICA.

Inițial, Judecătoria stabilise că Dan Voiculescu poate face o nouă cerere de eliberare condiționată în septembrie 2017, însă tribunalul a redus acest termen pentru 24 mai 2017. Pe 28 noiembrie 2016, o comisie de la Penitenciarul Jilava a amânat cu 10 luni discutarea dosarului privind eliberarea condiționată a lui Voiculescu, ulterior cazul omului de afaceri ajungând în instanță.

DNA s-a opus ca Dan Voiculescu să fie eliberat condiționat, pe motiv că acesta a executat prea puțin din pedeapsa primită în dosarul ICA și sunt nereguli în legătură cu cele 11 cărți scrise în penitenciar, pentru care omul de afaceri ar fi beneficiat de o reducere a condamnării.

Astfel, un procuror DNA a declarat în timpul procesului că manuscrisele atribuite lui Dan Voiculescu nu conțin ștersături sau adăugiri, ceea ce arată faptul că lucrările nu au fost scrise de acesta sau nu au fost redactate în penitenciar.

“Lucrările acelea fie nu au fost scrise de el, fie nu au fost scrise în penitenciar. De unde a avut puterea fizică să scrie 11 lucrări în 12 luni? Pentru fiecare lucrare, petentul (Dan Voiculescu — n.r.) a semnat un angajament, în care s-a obligat să respecte programul de lucru, însă acest program nu există. Nu există nici tabele de pontaj. Dan Voiculescu a folosit 12 ore pentru a scrie o lucrare de 180 de pagini. O altă lucrare de 220 de pagini a fost scrisă în 25 de ore. Altă lucrare a fost redactată în 2 ore. Dacă aș însuma lucrările lui Dan Voiculescu, ies 72 de ore pentru a scrie peste 2.000 de pagini, adică o pagină la 2 minute, ceea ce este imposibil”, a declarat procurorul.

Reprezentantul DNA a mai arătat că în raportul întocmit de Penitenciarul Jilava se stipulează că Dan Voiculescu a participat la 13 cursuri și seminarii, însă el nu a finalizat acele cursuri și nici nu a fost recompensat cu credite, ceea ce demonstrează că el nu le-a acordat suficientă atenție.

“La pagina 156 din lucrarea <<A patra putere>> a scris că pagubele produse prin fapte de corupție trebuie recuperate și că trebuie modificată legislația pentru ca cei corupți să nu beneficieze de grațiere și prescripție. De asemenea, trebuie plătit prejudiciul înainte de a se dispune eliberarea din închisoare. Dan Voiculescu se contrazice astăzi când cere eliberarea condiționată, deoarece el nu a plătit prejudiciul”, a mai declarat procurorul.

Pe 8 august 2014, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare. De asemenea, Sorin Pantiș, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare, iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.