Meniu principal

”Profesorul” Dan Voiculescu află pe 10 ianuarie dacă va fi eliberat

”Varanul” Voiculescu: nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i pute!

Procurorul anticorupţie a cerut în instanţă respingerea cererii de eliberare condiţionată depusă de Dan Voiculescu, susținând că acestuia i-ar fi fost imposibil să scrie cele 11 lucrări în penitenciar într-un termen atât de scurt.

”Inculpatul nu a dat dovezi temeinice de îndreptare. Nu se poate dovedi că a scris cele 11 lucrări în programul penitenciarului. Nu s-a dovedit că inculpatul a fost disciplinat. Nu sunt dovezi că inculpatul a consultat vreo bibliografie în penitenciar. Fie lucrările nu au caracter ştiinţific, fie nu au fost scrise în penitenciar”, au fost argumentele procurorului în faţa instanţei.

La ieşirea din sala de judecată, avocatul lui Dan Voiculescu le-a declarat jurnaliştilor că DNA nu ar trebui să critice câştigul obţinut de inculpat prin scrierea lucrărilor ştiinţifice.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au amânat vineri pronunţarea în cazul contestaţiei făcută de Dan Voiculescu la decizia Judecătoriei Sectorului 5 de a-l menţine în închisoare în dosarul ICA, în care a primit o pedeapsă de 10 ani, pentru 10 ianuarie, motivul fiind numărul mare de documente din dosar care trebuie studiate.

Cererea de eliberare făcută de fostul senator Dan Voiculescu a fost respinsă de Judecătoria Sectorului 5, la data de 13 decembrie 2016. Faţă de această decizie Dan Voiculescu a formulat contestaţie.

Voiculescu a fost condamnat definitiv la zece ani de închisoare cu executare, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Gheorghe Mencinicopschi şi fostul director al ADS Corneliu Popa au fost condamnaţi la câte 8 ani de închisoare, iar fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş la 7 ani de închisoare.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.