Meniu principal

Produsele de patiserie, un real pericol pentru sănătate?

Experţii Consiliului Superior al Sănătăţii (Belgia), citați de MEDIAFAX, recomandă evitarea consumului excesiv al uleiului de palmier pentru a preveni problemele de sănătate. Este vorba, de fapt, despre un ulei bogat în acizi graşi saturaţi.

Aceştia cresc riscul maladiilor cardiovasculare, ca şi creştere a LDL – colesterol rău (vezi care sunt alimentele care ţin sub control colesterolul). Este foarte important, aşadar, să limităm consumul de acizi graşi saturaţi, scriu cei de la CSID.

Nu este întotdeauna facil să studiem cu atenţie etichetele pentru a determina cu precizie componenţa unui produs. De aceea, trebuie să ştiţi că uleiul de palmier se ascunde frecvent sub termenul generic ulei vegetal.

Consumatorii vor beneficia de o informare mai amplă privind denumirile de pe etichetele produselor alimentare începând cu acest an (2014), din momentul în care va intra în vigoare noua legislaţie care obligă fabricanţii să aibă indicarea clară a tipului de ulei utilizat în produsele respective.

Ți-a plăcut articolul?





Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *