Meniu principal

Procurorul care a întocmit doarul Ponta – Blair a demisionat din magistratură

Ultima zi de înscriere: nimeni nu vrea să fie șef la DNA

Procurorul Mircea Negulescu, cel care a lucrat la dosarul privind aducerea în țară ca invitat, de către Victor Ponta, a fostului premier britanic, Tony Blair, a demisionat, vineri seară, din magistratură. La următoarea sa ședință, plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va lua act de această demisie.

După cum se știe, Inspecţia Judiciară propusese chiar înainte de demisia lui Mircea Negulescu ca magistratul să fie suspendat din funcţie până la soluţionarea acţiunii disciplinare. Aceasta a demarat după difuzarea unei înregistrări audio a unei discuţii telefonice purtată de acesta cu soţia unui inculpat dintr-un dosar.

Practic, procurorul Mircea Negulescu îi dezvăluia soţiei omului de afaceri Vlad Constantin date şi amănunte din dosare penale. După ce au fost difuzate înregistrările, acesta din urmă a confirmat că discuţia este între soţia sa şi procurorul Negulescu.

“Domnul Negulescu e avid după denunţuri. Eu am ajutat toate organele de cercetare penală. Pe mine m-au trimis şi mă trimit şi acum la psihiatrie. Nu ştiu de ce. Pe mine mă trimit la psihiatrie şi pe urmă îmi dau dreptate. Eu nu am depus denunţ împotriva domnului Negulescu. Sunt anumiţi procurori care nu ştiu cum au ajuns procurori. I-am spus că are un caracter josnic. Mi-a spus că nu poate să facă acel dosar pentru că nu îl lasă nu ştiu cine. Nu mă tem pentru nimeni. Mă ia, mă leagă, îmi dau drumul. Eu sunt un as al tehnicii. Eu i-am filmat pe Marta şi Radu Nemeş în avion. Mi s-au creat probe de şantaj, dar i-am înregistrat eu”, a spus Vlad Constantin la România TV.

Mircea Negulescu a lucrat în ultimii ani în cadrul DNA Ploieşti, după ce anterior a activat ca procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti, cea mai importantă unitate de parchet din judeţul Prahova.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.