Meniu principal

Haos în America: procurorii din 16 state vor să împiedice deportarea cetățenilor arabi

Ordinul semnat vinerea trecută de Donald Trump, privind interdicția temporară de acces în SUA al cetățenilor din șapte state predominant musulmane, a iscat revoltă până și în sistemul judiciar. Astfel, procurorii generali din 16 state, printre care și California, New York şi Pennsylvania, au semnat o declaraţie critică la adresa Ordinului executiv, transmite Reuters, citată de News.ro.

”Suntem determinaţi să muncim pentru a ne asigura că cât mai puţini oameni suferă din cauza situaţiei haotice create”, se arată în declaraţia semnată de cei 16 procurori generali.

Potrivit Ordinului executiv semnat de Donald Trump, programul de relocare a refugiaților a fost suspendat timp de patru luni iar intrarea pe teritoriul SUA a cetățenilor din şapte ţări predominant musulmane, precum Iran, Irak, Libia, Siria, Somalia, Sudan şi Yemen, a fost suspendată pentru 90 de zile.

Un judecător federal a decis să blocheze deportarea refugiaţilor şi a pasagerilor reţinuţi pe aeroporturi ca urmare a ordinului executiv semnat de preşedintele Donald Trump. Decizia a fost luată într-o instanţă din Brooklyn, însă nu a fost singura hotărâre anunţată de magistraţii federali din SUA.

Într-un caz separat, un judecător federal din Virginia a decis în favoarea a trei cetăţeni care deţin viză permanentă de rezidenţă şi a altor 60 de pasageri reţinuţi pe aeroportul internaţional Dulles.

(foto: Thesun.co.uk)

 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.