Meniu principal

Primul termen în procesul lui Călin Popescu Tăriceanu pentru minciună, pe 14 martie

Tăriceanu îi face incompetenți pe funcționarii din Ministerul Transporturilor

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a stabilit ca prima înfățișate pe fond din cadrul procesului în care Călin Popescu Tăriceanu este judecat pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului să se consume în data de 14 martie.

În data de 28 noiembrie 2016, instanţa a respins cererile şi excepţiile formulate de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi a decis că judecarea pe fond a dosarului în care este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului poate începe. Liderul ALDE a contestat, însă, această decizie, pronunțarea definitivă, defavorabilă lui Tăriceanu, fiind anunțată în data de 10 februarie. 

Pe 6 iulie 2016, procurorii DNA Braşov l-au trimis în judecată pe Călin Popescu Tăriceanu pentru săvârșirea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. Este vorba despre declaraţiile date de acesta ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, în care sunt judecaţi prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.