Meniu principal

Primarul Iașiului, un PSD-ist cu picioarele pe pământ: n-a fost lovitură de stat!

Mihai Chirica povestește cum sunt maziliți de Dragnea pesediștii incomozi

Mihai Chirică, primar al Iaşiului, vicepreședinte al PSD, a declarat, luni, la RFI, că nu crede că protestele recente şi participarea preşedintelui Klaus Iohannis la mitingul de duminică, din Bucureşti, reprezintă un început de lovitură de stat, aşa cum s-a exprimat liderul partidului, Liviu Dragnea. Acesta a mai precizat că proiectele privind graţierea şi modificarea Codului Penal „ar trebui prezentate cât mai pe larg şi pe înţelesul tuturor”.

„Nu cred că asistăm neapărat la o lovitură de stat. O lovitură de stat în primul rând se programează de cei care vor să preia puterea. În momentul de faţă, nu s-a arătat neapărat o structură care vrea să preia puterea. Prin urmare, e un val de emoţie”, a spus Mihai Chirică (PSD).

Liviu Dragnea a comparat protestele împotriva grațieriii cu o „nouă mineriadă”, a vorbit de un „început de lovitură de stat” și l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis că „s-a situat azi în afara legii, vizând avantaje politice personale și cerând aberații constituționale: retragerea unor ordonanțe, mai ales a unora care nu au fost date”.

Duminică seara, în București au participat aproximativ 28.000 de oameni la protestul față de intenția Guvernului de a acorda grațieri prin Ordonanță de Urgență și a modifica prevederile Codului penal astfel încât să fie dezincriminat abuzul în serviciu.

(foto: Romanialibera.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.