Meniu principal

Firea, chemată să dea explicații în ședința CGMB în legătură cu târgul din Piața Victoriei

Gabriela Firea amplasează încă o statuie în București

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) se va întruni, vineri, într-o şedinţă extraordinară, convocată la cererea aleșilor USR, pentru a clarifica situaţia organizării unui târg de sărbători în Piaţa Victoriei şi a modului în care a fost luată această decizie. Între timp, Firea nu doar că a renunțat la ideea de a organiza un astfel de târg în locul unde se adună protestatarii, dar l-a și anulat cu totul. 

De asemenea, va fi dezbătut proiectul de hotărâre iniţiat de grupul USR, prin care se propune ca Piaţa Victoriei să fie spaţiu rezervat protestelor.

Şedinţa extraordinară a CGMB este programată vineri, de la ora 15.00, iar pe ordinea de zi se află trei puncte.

Astfel, primarul Capitalei, Gabriela Firea, precum şi directorii instituţiilor din subordinea municipalităţii vor oferi explicaţii în ceea ce priveşte situaţia organizării Târgului de Crăciun “Festivalul de colinde şi obiceiuri de iarnă” în Piaţa Victoriei şi modul în care a fost luată această decizie.

De asemenea, municipalitatea va pune la dispoziţia consilierilor generali, potrivit celui de-al doilea punct de pe ordinea de zi, toate documentele oficiale emise de primarul Gabriela Firea, Primăria Capitalei, CGMB, PROEDUS, ARCUB, Inspectoratul Şcoalar sau orice altă instituţie din subordinea primăriei, care au stat la baza deciziei de a organiza acest târg în faţa Guvernului, precum şi a altor documente emise după luarea deciziei.

La al treilea punct aflat pe ordinea de zi a şedinţei CGMB se află proiectul de hotărâre iniţiat de USR, prin care se propune ca Piaţa Victoriei să fie rezervată manifestaţiilor civile, sindicale sau oricăror proteste.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.