Meniu principal

Prietenul de ”Brexit” al lui Tăriceanu, Nigel Farage, denunță corupția din România

Europarlamentarul Nigel Farage a fost insistat, în timpul unei dezbateri radio, că liderii europeni nu ar fi trebuit să permită aderarea României la Uniunea Europeană, întrucât nu a reuşit să facă o tranziţie completă de la regimul comunist. Britanicul a făcut trimitere inclusiv la OUG 13m care ar fi dezincriminat abuzul în serviciu dacă prejudiciul nu depăşea 200.000 de lei, scrie Express, citat de News.ro.

”Dacă eşti un funcţionar public şi ai furat doar 35.000 de lire sterline, atunci e ok, primeşti doar o palmă peste spate. Sincer, nu ar fi trebuit să primească niciodată permisiunea de a intra în UE”, a precizat, ironic, Nigel Farage.

Controversatul on politic, susținător al Brexit-ului, a sugerat inclusiv că momentul este cât se poate de potrivit pentru ca Marea Britanie să părăsească UE, pentru că ”nu poate să creadă” de ce britanicii sunt într-o uniune politică cu România.

Însă, un ascultător a intervenit în timpul dezbaterii radio şi l-a catalogat drept rasist pe policianul eurosceptic de la UKIP. Nigel Farage s-a apărat şi a susţinut că în societatea română corupţia este endemică.

(foto: Thetimes.co.uk)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.