Meniu principal

Președintele Klaus Iohannis vizitează județul Suceava

Președintele Klaus Iohannis vizitează județul Suceava

Așa cum purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Mădălina Dobrovolschi, a anunțat încă de vinerea trecută, Klaus Iohannis se va afla, miercuri, în Bucovina, ”pentru cunoaşterea realităţilor locale şi încurajarea autorităţilor”. Șeful statului va vizita Aeroportul Internaţional ”Ştefan cel Mare” şi mănăstirile Voroneţ şi Dragomirna, dar va avea şi o serie de discuţii cu autorităţile.

”Sunt trei locaţii unde se va afla preşedintele. Prima locaţie este o întâlnire, o vizită şi o întâlnire cu reprezentanţii Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoşani. Această întâlnire va avea loc la Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare”, unul dintre cele mai noi şi moderne aeroporturi regionale. Este o discuţie care are scopul de a sprijini iniţiativa şi de a stimula întreprinderile mici şi mijlocii, producătorii de acolo, din zona Suceava-Botoşani, care activează în sectorul bioeconomiei, siguranţei alimentare pentru populaţie şi protecţia mediului”, a anunţat Mădălina Dobrovolschi.

Întâlnirea de la aeroport va avea loc la ora 11.00. O oră mai târziu, Klaus Iohannis va participa la o dezbatere cu peste 300 de aleşi locali din regiune, care se va centra pe ideea evidenţierii problemelor cu care se confruntă autorităţile locale şi identificarea soluţiilor pentru aceste probleme.

Potrivit purtătorului de cuvânt al preşedintelui, alte teme de discuție vor fi reforma administraţiei publice locale, continuarea procesului de descentralizare a serviciilor publice, situaţia infrastructurii, a resurselor publice, punerea în valoare a potenţialului agroturistic al zonei. 

”Preşedintele va vizita şi două importante monumente istorice medievale din zonă. Este vorba despre mănăstirile Voroneţ şi Dragomirna. Sunt parte a patrimoniului mondial UNESCO şi preşedintele urmăreşte, prin acest demers, aşa cum am precizat şi atunci când v-am prezentat obiectivele vizitei, să sublinieze importanţa restaurării şi prezervării patrimoniului cultural al Bucovinei şi să nu uităm de tradiţiile comunităţii bucovinene, care, de asemenea, trebuie încurajate şi păstrate”, a mai spus Mădălina Dobrovolschi.viewscnt

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.