Meniu principal

Președintele Klaus Iohannis sărbătorește Centenarul pe bicicletă

Președintele Klaus Iohannis sărbătorește Centenarul pe bicicletă

Preşedintele Klaus Iohannis s-a alăturat, marţi, marşului “Pedalăm pentru România” dedicat Centenarului Marii Uniri, șeful statului urmând să însoțească, coloana de biciclişti din Bucureşti pe o porţiune de drum. Acesta a ajuns în Piaţa Palatului în jurul orei 09.30, îmbrăcat în ţinută sport şi fiind aplaudat de cei prezenţi. 

“Faptul că mergeţi la Alba Iulia să celebraţi Centenarul mi se pare extraodinar – Centenarul este despre noi, despre români. Chiar astăzi, este Ziua Tricolorului, un simbol puternic”, a afirmat Iohannis, citat de News.ro.

El a mai spus că participanţii la acestă cursă sunt oameni diferiţi, cu meserii diferite, dar au găsit un punct comun – mersul pe bicicletă, iar astfel se creează unitate.

“Aş spune o frază despre unitate. Noi, cei de aici, suntem în viaţa normală oameni foarte diferiţi, cu meserii diferite, cu preocupări diferite cu hobby-uri diferite, dar iată că am găsit un punct comun: ne place să mergem pe bicicletă. Se creează o unitate. Ce bine ar fi ca acum, la 100 de ani după ce ne-am unit, să ajungem la unitate. Participarea mea o dedic şi acestui deziderat: să se creeze mai multă unitate între noi”, a declarat şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai spus că astăzi a ajuns foarte uşor pentru că traficul nu a fost aglomerat, dar altă dată “până şi cu bicicleta este destul de interesant să treci prin oraş”.

“Astăzi am venit foarte uşor pentru că este puţin trafic, dar altă dată până şi cu bicicleta este destul de interesant să treci prin oraş şi nu numai în Bucureşti. Adrministraţiile ar face bine să acorde mai multă atenţie bicicliştilor. Se lucrează la unele piste, este adevărat, dar este nevoie de mult, mult mai mult”, a adăugat Iohannis.

Preşedintele a pornit primul în acestă cursă şi ar urma să meargă pînă la Arcul de Triumf.

Aproximativ 250 de biciclişti pleacă miercuri din Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Drobeta Turnu Severin, pentru a se reuni, cinci zile mai târziu, la Alba Iulia, în cadrul celui mai mare marş pe bicicletă dedicat celor 100 de ani de la Marea Unire – “Pedalăm pentru România”. 

(foto: Inquam Photos)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.