Meniu principal

Preşedintele Klaus Iohannis, la bilanţul anual al DIICOT

Preşedintele Klaus Iohannis participă la Consiliul European dedicat Brexit-ului

Preşedintele României, Klaus Iohannis, participă, joi, începând cu ora 11.00, la bilanţul anual al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). De asemenea, la ședință vor lua parte și procurorul general, Augustin Lazăr, respectiv procurorul-şef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi.

Raportul de activitate pe 2016 va fi prezentat de procurorul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu. Întrebat, miercuri, la Parlament despre o eventuală comasare a instituţiei pe care o conduce cu DNA, acesta a răspuns că nu crede că ar fi o idee bună. Daniel Horodniceau a mai spus că o astfel de comasare ar schimba modul în care funcţionează Direcţia, având în vedere că DIICOT şi DNA sunt structuri cu competenţe diferite şi moduri de organizare diferite.

“Nici nu cred că a fost o idee foarte serioasă la acel moment şi, din ce îmi aduc aminte, ministrul Prună se referea la un viitor foarte îndepărtat. (…) Haideţi să vedem întâi proiectul de lege şi discutăm după. În acest moment, dacă mă întrebaţi fără să văd, deşi nu este juridiceşte foarte corect, v-aş spune că nu ar fi o mişcare foarte bună. Nu cred la acest moment că ar fi o idee foarte bună. (…) Să nu vorbim despre lucruri care ar putea să fie, ci despre lucruri care sunt”, a spus Horodniceanu.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.