Meniu principal

Președintele Iohannis, de acord cu Ana Birchall ministru interimar al Justiției

Noii miniștri depun jurământul la ora 19.30

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, Decretul de numire a Anei Birchall, ministru delegat pentru Afacerile Europene, ca interimar la șefia Ministerului Justiției. De asemenea, anterior, șeful statului a acceptat demisia lui Florin Iordache, fostul ocupant al acestui portofoliu.

Şeful statului a semnat şi decretul pentru constatarea vacanţei unei funcţii de membru al Guvernului prin demisia lui Florin Nicolae Jianu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi decretul pentru desemnarea lui Alexandru Petrescu, ministrul Economiei, ca ministru Interimar pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

În data de 2 februarie, Florin Nicolae Jianu şi-a înaintat demisia din funcţia de ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. 

“Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că aşa îmi dictează conştiinţa, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume!! România nu merită ce i se întâmplă acum, românii nu merită ce li se întâmplă acum! Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic să fac în continuare şi nu în principal pentru probitatea mea profesională, pentru că aici am conştiinţa curată, ci pentru copilul meu, pentru cum o să mă uit in ochii lui şi ce anume o să îi spun peste ani. O să îi spun că tata a fost un laş şi a girat acţiuni pe care nu le împărtăşeşte sau a ales să iasă cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!”, scria Jianu.

Urmare a demisiei acestuia, premierul Grindeanu i-a transmis preşedintelui Iohannis propunerea ca ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, să preia interimar şi atribuţiile de ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.