Meniu principal

Preşedintele ANI: Vom fi în imposibilitatea să mai aplicăm sancţiuni

ANI solicită procurorilor cercetarea șefei DGASPC Neamț pentru conflict de interese

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Bogdan Stan, a declarat, marţi, că modificările aduse legii de funcţionare a Agenţiei, care prevăd ca interdicţiile aplicate senatorilor şi deputaţilor aflaţi în conflict de interese în perioada 2007 – 2013 să înceteaze, va fi atacată prin “orice variantă legală”, dacă va fi adoptată.

“Noi vom fi în imposibilitatea să mai aplicăm sancţiuni pentru incompabilităţi şi conflicte de interese. Interdicţia aplicabilă pentru incompabilităţi şi conflicte, dacă această propunere va trece, va fi o raritate în viitor, iar aceasta este o realitate de care ne vom lovi cu toţii”, a declarat Bogdan Stan.

Întrebat dacă activitatea ANI va deveni inutilă odată ce modificările legii vor fi adoptate, Stan a spus că modificarea va fi atacată prin orice pârghii legale: “Ce putem să facem, vedem şi noi forma care va trece de Senatul României, dacă va trece, şi vedem ce pârghii legale avem pentru a rectifica şi pentru a ataca această modificare. Nu avem această calitate (de a ataca decizia la CCR – n.r.), dar luăm în considerare orice variantă legală”.

Întrebat câţi parlamentari ar beneficia de această modificare, Stan a spus că nu se pronunţă, ci aşteaptă forma finală a legii.

Camera Deputaţilor a adoptat luni, la iniţiativa deputatului PSD Florin Iordache, modificarea legii ANI, care prevede că interdicţiile aplicate senatorilor şi deputaţilor descoperiţi de Agenţia Naţională de Integritate în conflict de interese în perioada 2007 – 2013 încetează de drept.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.