Meniu principal

Premierul Grindeanu se mută în vila refuzată în 2015 de Traian Băsescu

Premierul Grindeanu va primi vila refuzată de Traian Băsescu

Premierul Sorin Grindeanu, doi miniștri și alți zeci d secretari de stat ori persoane cu funcţii asimilate rangului de secretar de stat, care nu au domiciliul în București, urmează să primească o locuinţă de la Regia Autonomă “Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” (RAAPPS). În ceea ce în privește pe premier, acesta își va stabili reședința în vila refuzată de fostul președinte al României, Traian Băsescu, în momentul în care și-a încheiat cel de-al doilea mandat.

Imobilul – cu parter şi etaj – este situat în apropierea Pieței Spaniei, din centrul Capitalei. Are curte, garaj, cinci camere, din care două dormitoare şi o suprafață utilă de peste 400 de metri pătrați. Traian Băsescu a optat, însă, pentru un alt imobil situat pe strada Gogol, în care s-a mutat în iunie 2015.

Potrivit legii, au dreptul la reședință oficială președintele României, președinţii celor două camere ale Parlamentului, prim-ministrul şi foştii şefii de stat.

”În ceea ce priveşte situaţia locativă a premierului Sorin Grindeanu, vă comunicăm faptul că acestuia urmează să-i fie atribuită o locuinţă cu destinaţie de reşedinţă oficială, în condiţiile legii, după ce Guvernul a aprobat Hotărârea privind trecerea unui imobil, aflat în administrarea Regiei Autonome «Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat», din domeniul privat al statului în domeniul public al statului, atribuirea destinaţiei de reşedinţă oficială pentru acest imobil şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative”, a precizat Biroul de presă al Guvernului, la solicitarea News.ro.

De câte o locuinţă de serviciu beneficiază viceprim-ministrul şi ministru al Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, şi Adriana Petcu, ministrul Apelor şi Pădurilor, precum şi 32 de secretari de stat sau alte persoane care deţin funcţii cu rang de secretar de stat. În cazul a trei dintre aceştia, contractul încă nu a fost încheiat, potrivit sursei. 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.