Meniu principal

Prejudicii de aproape 1,5 miliarde de lei în domeniul evaziunii, recuperate anul trecut

Tânărul care a încercat să vândă un obuz pe internet, cercetat în stare de libertate

În domeniul evaziunii fiscale, oamenii legii au recuperat, anul trecut, prejudicii în valoare de aproape 1,5 miliarde de lei, în urma unor acțiuni complexe, informează un comunicat al IGPR. Față de 719 persoane au fost dispuse măsuri preventive, 127 fiind arestate preventiv.

”Poliția Română, prin Direcția de Investigare a Criminalității Economice, a continuat, în cursul anului 2016, acțiunile pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, atât în domeniul importului, producerii și comercializării de produse accizabile (produse energetice, alcool, tutun), cât și în domeniul prestărilor de servicii, utilizării forței de muncă și al tranzacțiilor intracomunitare”, se arată în comunicat.

În total, polițiștii de investigare a criminalității economice au efectuat, anul trecut, cercetări în 31.034 de cauze penale, dintre care 15.436 înregistrate în cursul perioadei, fiind soluționate 14.836 dosare (1.283 cu propunere de trimitere în judecată).

În cadrul dosarelor de evaziune fiscală, au fost recuperate în numerar sau din conturi bancare 478,56 de milioane lei, iar prin alte măsuri asigurătorii – 1,01 miliarde de lei, potrivit IGPR.

(foto: Gorjeanul.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.