Meniu principal

Poziție dură a Ralucăi Turcan față de Alina Gorghiu: Cei care lipsesc când e mai important sunt cei care fac Opoziția praf

Raluca Turcan: N-au fost niciodată bani pentru salarii decât pentru primele nouă luni ale anului

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, atacată de fosta șefă a liberalilor, Alina Gorghiu, cu privire la declarația sa cum că partidul ar fi fost ”praf” la alegeri, i-a dat acesteia din urmă un rspuns, pe Facebook. Turcan a afirmat că Opoziţia contează şi este relevantă atunci când este prezentă, o aluzie directă la absența Alinei Gorghiu de la ședința de miercuri a Comisiei juridice a Senatului, în care s-a votat grațierea corupților. Cel de-al doilea liberal care a absentat, de asemenea, este Nicoleta Pauliuc.

Mai mult, Raluca Turcan a spus că aceia care lipsesc la mize politice foarte mari sunt cei care fac „Opoziţia praf” şi întreţin senzaţia unei complicităţi subterane cu agenda celor care fac „din hoţie o virtute”.

„Despre praf: Opoziţia contează şi e relevantă doar atunci când e prezentă, pentru că uneori mobilizarea poate fi decisivă în a câştiga o luptă prin votul pe care îl ai. Sau măcar îţi exprimi clar şi tare poziţia politică, dacă votul tău nu e decisiv. Cei care lipsesc atunci când e mai important (la mize politice foarte mari) sunt cei care fac OPOZIŢIA PRAF şi întreţin senzaţia unei complicităţi subterane cu agenda celor care fac din hoţie o virtute. Absenţele de ieri din Comisia juridică (cu excepţia celei motivate medical dar care trebuia sa aibă înlocuire) aduc întreg partidul în punctul de a fi privit ca pactizând cu PSD”, a precizat Raluca Turcan.

Preşedintele interimar al PNL a mai spus că nu trebuie să îşi mai permită vreun lider liberal să perpetueze această abordare „tipic PSD-istă”.

„Aşadar, nu le pot trece cu vederea, dar nu e rolul meu să le explic sau să le scuz opiniei publice. Aceasta este în primul rând obligaţia celor în cauză faţă de oamenii care i-au votat. Acesta este răspunsul meu, onest, pentru nenumăratele mesaje de indignare pe care le-am primit. Nu cred că ar trebui să-şi mai permită vreun lider din PNL să perpetueze această abordare, tipic PSD-istă, potrivit căreia ne putem permite orice pentru că până la urmă poporul uită. E ceea ce a adus PNL în această situaţie şi este chiar pariul pe care PSD îl face acum cu graţierea şi îl va pierde: POPORUL NU UITĂ ŞI CU GREU IARTĂ! Cu atât mai dificil îi va fi PNL-ului, pentru că faţă de partid au fost şi sunt aşteptări mari – în consecinţă dezamăgiri pe măsură”, a completat liderul deputaţilor PNL.

Senatorul PNL, Alina Gorghiu, membru al Comisiei juridice a Senatului, a declarat, miercuri, că persoanele care critică din interior partidul şi spun că va avea soarta PNŢCD sunt ”ridicoli şi penibili”. Practic, a fost o referire directă la afirmaţiile preşedintelui interimar al PNL, Raluca Turcan, care a declarat recent că partidul pe care îl conduce nu “ar fi fost mai breaz” la guvernare decât actualul Guvern, ea subliniind că la alegerile parlamentare din decembrie “PNL a fost praf”.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.