Meniu principal

”Povestea iubirii”, de Radu Mihăileanu, în cinematografele româneşti din 9 iunie

”Povestea iubirii/ The History of Love”, primul lungmetraj în limba engleză al lui Radu Mihăileanu, parţial filmat în România, va rula pe marile ecrane din România din 9 iunie, distribuit de Transilvania Film.

Premiera oficială va avea loc pe 5 iunie, la Cluj-Napoca, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, în prezenţa lui Radu Mihăileanu şi a actorului britanic Derek Jacobi, protagonistul peliculei. Regizorul se va întâlni şi cu publicul din Bucureşti, la o proiecţie specială, pe 8 iunie.

Bazat pe bestseller-ul cu acelaşi nume scris de Nicole Krauss şi tradus în peste 35 de limbi, filmul urmăreşte povestea de dragoste dintre Léo (Derek Jacobi) şi Alma (Gemma Arterton), doi tineri evrei din Polonia pe care ororile celui de-Al Doilea Război Mondial par să-i despartă pentru totdeauna, transmite distribuitorul. 

”Toate filmele mele sunt poveşti de dragoste. Poveşti disperate de dragoste, despre oameni obişnuiţi care înfruntă obstacole şi o iau de la capăt, copleşindu-ne cu grandoarea şi splendoarea lor. Dar niciunul nu cedează, cu toţii continuă să iubească, să existe”, spune Radu Mihăileanu.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.