Meniu principal

Polițistul american acuzat de uciderea unui adolescent de culoare s-a predat

Polițistul american suspectat că a ucis în urmă cu o săptămână un adolescent de culoare, trăgând asupra unei mașini pline cu tineri ce plecau de la o petrecere, s-a predat vineri și a fost inculpat în mod oficial pentru omucidere, au anunțat autorități din Dallas, informează AFP.

Biroul șerifului din Dallas a anunțat anterior că a emis un mandat de arestare pe numele lui Roy Oliver, un polițist din Balch Springs, periferia marelui oraș texan, pentru uciderea lui Jordan Edwards, sâmbăta trecută. Roy Oliver, 37 de ani, a fost demis din cadrul forțelor de ordine și era de negăsit vineri, potrivit mass-media.

Potrivit autorităților locale, Roy Oliver s-a predat în final și i-a fost citită acuzația de omucidere de către un judecător texan în închisoarea comitatului Weatherford, la circa 60 de kilometri vest de Dallas. Polițistul a fost cu toate acestea lăsat în libertate, după ce a plătit o cauțiune de 300.000 de dolari, adaugă aceleași surse de informație.

Polițistul a fost chemat împreună cu un coleg, sâmbăta trecută, pentru un caz de minori care consumă alcool, potrivit Dallas Morning News. Când au ajuns la fața locului, ei au auzit focuri de armă. Jordan Edwards și alți patru tineri au urcat într-o mașină pentru a pleca după ce au auzit aceste focuri de armă, potrivit presei locale. În acest moment, polițistul a tras în mașină, nimerindu-l pe Jordan Edwards în cap.

Cazuri asemănătoare de violență din partea poliției la adresa unor persoane de culoare sunt frecvente în SUA și tot mai cunoscute în ultimii ani dat fiind că sunt adesea filmate de trecători sau de camerele purtate chiar de polițiști.

Potrivit unei evidențe a Washington Post, Jordan Edwards era cea mai tânără persoană dintre cele 339 doborâte de poliție în SUA de la începutul anului.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.