Meniu principal

Poetul și actorul Dinu Ianculescu a decedat, la vârsta de 92 de ani

Dinu Ianculescu, poet și actor, s-a stins din viaţă, marţi, la Frankfurt am Main, la vârsta de 92 de ani, a anunţat Teatrul Mic, citat de News.ro.

Dinu Ianculescu a absolvit Conservatorul Regal de Muzică şi Artă Dramatică din Bucureşti. Iniţial, s-a făcut cunoscut şi auzit prin poezia protestatară împotriva dictatului de la Viena, în anii ’40, din ziarul “Ardealul”. În anii ce au urmat, a publicat și în alte reviste, precum “Universul literar”, “Revista Fundaţiilor Regale”, “Fapta” şi “Tribuna”.

Dinu Ianculescu a fost, de asemenea, actor angajat al Teatrului Naţional Bucureşti, apoi la Studioul actorului de film ”C. Nottara”, devenit Teatrul Tineretului. De aici a plecat la Teatrul Mic, chemat fiind de regizorul Radu Penciulescu.

”Pe scenă aducea prestanţă şi prezenţă, o eleganţă care îl făcea remarcat. Aceleaşi atribute le-a transferat, prin vocea sa educată şi melodioasă, emisiunilor Teleenciclopediei, de la Televiziunea Română, unde a colaborat încă de la înfiinţare”, au apreciat reprezentanţii Teatrului Mic.

(foto: TVR2.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.