Meniu principal

Plenul Senatului a respins limitarea călătoriilor studenților cu trenul

Nou Cod penal al infractorilor, la vot în Senat

Proiectul de lege privind adoptarea ordonanţei de urgenţă 2/2017 care acordă, printre altele, călătorii gratuite cu trenul pentru studenţi, a fost votat, marți, în plenul Senatului. Aleșii noșri au respins amendamentul introdus în comisia de buget de pesedistul Eugen Orlndo Teodorovici și liberalul Florin Cîțu prin care călătoriile studenţilor erau limitate între localitatea de domiciliu şi cea în care studiază.

Ulterior adoptării amendamentului, Cîţu a anunţat că renunţă la această propunere, acuzând faptul că PSD i-a întins o capcană în comisia de buget-finanţe a Senatului.

”N-am să cad în capcana PSD-ului, care a fost de acord cu restricţionarea acestor subvenţii, pentru că pur şi simplu nu cred că merită. De aceea renunţ la amendament”, preciza liberalul.

Un alt amendament, propus de Eugen Teodorovici şi Ştefan Mihu (PSD), stipulează că de acelaşi tratament preferenţial vor beneficia şi elevii de liceu. Acesta a fost însă respins atât de plenul Senatului, unde a fost susţinut de UDMR, cât şi de comisia de muncă.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.