Meniu principal

Plenul Senatului a aprobat Legea de respingere a OUG 13

Coaliția PSD-ALDE-UDMR a respins proiectul de lege al USR privind abrogarea pensiilor speciale

Cu 119 voturi ”pentru”, nouă abțineri și unul ”împotrivă”, senatorii au aprobat, luni, proiectul de Lege de respingere a OUG 13/2017. Dezbateriledin plen au durat aproximativ o oră şi jumătate. Partidul Mișcarea Populară (PMP) a anunţat că senatorii formaţiunii se vor abţine. Pe de altă parte, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a părăsit sala înainte de votul final, lăsându-i pe senatorii formațiunii sale să decidă singuri cum vor să voteze.

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, nu a vrut să conducă şedinţa de plen, delegându-l în locul său pe unul dintre cei patru vicepreşedinţi, social-democratul Nicolae Bădălău. Tăriceanu a stat pe tot parcursul şedinţei în băncile alocate senatorilor ALDE.

Legea de respingere a ordonanţei de urgenţă 13, prin care au fost modificate codurile penale, a primit, cu unanimitate de voturi, raport de aprobare, luni, din partea Comisiei juridice a Senatului. Amendamentele aprobate i-au aparţinut senatorului USR, George Dircă. El a propus schimbarea titlului actului normativ din lege de aprobare a OUG 13 în lege de respingere.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.