Meniu principal

Plenul Senatului a aprobat Legea de respingere a OUG 13

Ultimele două legi ale justiției intră la vot final în Senat

Cu 119 voturi ”pentru”, nouă abțineri și unul ”împotrivă”, senatorii au aprobat, luni, proiectul de Lege de respingere a OUG 13/2017. Dezbateriledin plen au durat aproximativ o oră şi jumătate. Partidul Mișcarea Populară (PMP) a anunţat că senatorii formaţiunii se vor abţine. Pe de altă parte, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a părăsit sala înainte de votul final, lăsându-i pe senatorii formațiunii sale să decidă singuri cum vor să voteze.

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, nu a vrut să conducă şedinţa de plen, delegându-l în locul său pe unul dintre cei patru vicepreşedinţi, social-democratul Nicolae Bădălău. Tăriceanu a stat pe tot parcursul şedinţei în băncile alocate senatorilor ALDE.

Legea de respingere a ordonanţei de urgenţă 13, prin care au fost modificate codurile penale, a primit, cu unanimitate de voturi, raport de aprobare, luni, din partea Comisiei juridice a Senatului. Amendamentele aprobate i-au aparţinut senatorului USR, George Dircă. El a propus schimbarea titlului actului normativ din lege de aprobare a OUG 13 în lege de respingere.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *