Meniu principal

Plângere penală pe numele învățătoarei agresive din Brașov, depusă de un părinte

Părintele unuia din copiii care învață în clasa învățătoarei din Brașov înregistrată în timp ce își jignea elevii a depus plângere penală pentru abuz în serviciu, la Poliție, împotriva cadrului didactic şi participă la cursuri împreună cu copilul său. Învățătoarea vizată își continuă activitatea la clasă, dar este monitorizată de către direcțiunea școlii și de alte cadre didactice, timp de 30 de zile. Sancţiunile care pot fi aplicate merg de la avertisment până la desfacerea contractului de muncă. 

”S-a deschis dosar penal, colegii de la Investigaţii Criminale fac cercetări pentru purtare abuzivă. Este depusă o singură sesizare, dar nu am informaţii dacă este semnată de mai mulţi sau doar de un părinte”, au declarat reprezentanții IPJ Brașo, pentru publicația Transilvania Express.

În acest moment, școala din Barșov la care predă învățătoarea derulează o anchetă. Între timp, părinţii vor să o supravegheze pe învăţătoare, cum de altfel le-a recomandat și conducerea Inspectoratului Școlar Județean Brașov.
„În principiu, nu se va vorbi cu copiii, dar vom stabili acest lucru, cu siguranţă, în momentul în care vom vorbi cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, care are consilierii şcolari. Oricum, dacă va fi cazul să se discute cu copiii, aceștia vor beneficia de consiliere şi totul se va petrece prin jocuri şi activităţi specifice consilierilor şcolari”, a declarat inspectorul școlar general, Mirela Blemovici.

Cazul a ieșit la iveală după ce mai mulți copii au prezentat manifestări anormale, ale căror cauze psihologii le-au pus pe seama unui mediu plin de stres: o fetiță a avut accese de somnabulism, alta leșina des din senin, iar unii băieței au devenit agresivi acasă. Câțiva părinți au decis să înregistreze pe ascuns și astfel au aflat și ceilalți.

”Ia şi scrie, că te strâng de gât! Ia şi scrie, că te mănânc! Nu face aşa că te duc în grădina zoologică, acolo te duc! Ia şi scrie! Până nu scrii tot pe caiet, nu scrii nimic la tablă! Te mănânc! Te mănânc, nu alta. Ia şi scrie sim-plu! Nu ţi-e ruşine, tâmpitule ce eşti!”, se aude pe una dintre întregistrările făcute de un părinte.

Unui alt copil femeia îi spune ”gunoi”.

”Ia vino, mă, încoa’, la mine! Umflatule! Vezi că te-ai şi îngrăşat, tragi un fund după tine!… Unde ţi-e lucrarea? (…) Taci, măi, din gură! Nu mai sări, măi, cu gura! Pe tine să nu te aud, măi, cum sari tu cu gura aia, măi, nesimţitule! Pentru mine eşti gunoi în clasa asta!”, se aude pe altă înregistrare.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.