Meniu principal

Aproximativ 600.000 de oameni au protestat în toată țara, 300.000 în Piața Victoriei

Peste 300.000 de oameni, aflați în Piața Victoriei, au intonat imnul național al României, duminică, la ora 22.00, așa cum și-au făcut obiceiul să facă în fiecare seară. Metroul nu a mai oprit în Piaţa Victoriei, din cauza aglomeraţiei. Oamenii care se îndreaptau spre Piața Victoriei au ales soluţia de a coborî la Piaţa Romană şi de a merge pe jos spre Guvern.

La Timişoara au fost 40.000 de oameni în stradă, la Craiova 6.000, la Braşov 10.000, Cluj-Napoca 50.000, la Sibiu 40.000, la Iaşi 30.000. 

Protestele faţă de Ordonanța 13, privind modificarea Codurilor penale, continuă duminică, în această seară urmând să aibă loc „cel mai mare protest” post-decembrist. Faptul că Guvernul a abrogat deja actul, noua Ordonanță fiind publicată și în Monitorul Oficial, nu i-a convins pe oameni să stea acasă. Sunt, deja, peste 90.000 de protestatari în Piața Victoriei.

La această oră mai au loc proteste în Cluj, Timişoara, Iaşi, Sibiu, Constanţa, Galaţi, Piatra Neamţ, Alba Iulia, Vaslui, Buzău, Baia Mare, Brăila, Satu Mare, Focşani, Târgu-Jiu, Slatina, Braşov, Turnu-Severin, Craiova, Piteşti, Zalău, Târgovişte, Bistriţa, Călăraşi, Arad, dar și în alte localități.

În jurul orei 17.00, trei tineri au fost luați de poliție și duși la secție. Este vorba despre o ceartă între mai multe persoane. La un moment dat, cearta a degenerat iar una dintre persoane a fost lovită cu pumnul în față de un bărbat. A urmat o încăierare între patru persoane. Jandarmii au intervenit prompt și trei dintre agresori au fost extrași din mulțime și preluați de poliție pentru a fi conduși la audieri. În fața clădirii Guvernului sunt peste 15.000 de oameni. 

(foto: Dan Mihai Bălănescu)

Ți-a plăcut articolul?





Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.