Meniu principal

Peste 6.000 de poliţişti, funcţionari publici şi cadre universitare – demiși de Erdogan

Turcia va trimite 10.000 de tone de ajutoare musulmanilor care au fugit din Myanmar

Turcia a demis alţi peste 6.000 de poliţişti, funcţionari publici şi cadre universitare în conformitate cu decretele publicate în Monitorul Oficial, în cadrul investigaţiilor privind lovitura de stat eşuată din iulie, relatează agenția Reuters, citată de MEDIAFAX.

 În decrete s-a cerut demiterea a 2.687 de poliţişti, 1.699 de oficiali din cadrul Ministerului Justiţiei, 838 de funcţionari din cadrul Ministerului Sănătăţii, peste 630 de cadre universitare şi 135 de oficiali din cadrul Directoratului pentru Afaceri Religioase.

În decrete se mai menţionează că persoanele din străinătate care sunt urmărite de autorităţile turce şi-ar putea pierde cetăţenia dacă nu se întorc în ţară în tremen de trei luni.

Aproximativ 120.000 de persoane au fost suspendate din funcţie sau demise de când a avut loc tentativa de lovitură de stat în iulie 2016, deşi mii dintre aceştia s-au întors la posturile lor. Peste 41.000 de persoane au fost plasate în detenţie aşteptând să fie judecate dintre cele 100.000 care au fost anchetate.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.