Meniu principal

Pesedistul Gabriel Vlase va depune, joi, jurământul în funcția de director al SIE

Pesedistul Gabriel Vlase va depune, joi, jurământul în funcția de director al SIE

Gabriel Vlase, propus de preşedintele Iohannis pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE), va depune, joi, de la ora 13.00, jurământul la Palatul Cotroceni, după ce miercuri plenul reunit al Parlamentului i-a acordat votul de încredere. Senatorii și deputații au votat pe buletine, astfel că au fost 340 de voturi “pentru” şi 31 “împotrivă”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că Serviciul de Informaţii Externe se află de un an şi jumătate sub o “conducere neconstituţională”, deoarece şeful statului nu a considerat că este importantă acestă instituţie şi nu a numit o persoană pentru a prelua conducerea. De asemenea, Dragnea a afirmat că i-a urat succes lui Gabriel Vlase înainte de votul de încredere pe care i l-a acordat Parlamentul şi speră ca pregătirea şi cunoştinţele acestuia să îl facă să conducă SIE.

“SIE, de un an şi jumătate, se află sub o conducere neconstituţională, pentru că a lipsit directorul care trebuia să fie numit de Parlament din cauza faptului că preşedintele nu a considerat că este important acest serviciu, aceasta instituţie şi nu a considerat că este important să îşi exercite într-un termen normal, rezonabil atribuţiile constituţionale în ceea ce priveşte această numire. Până la urmă şi mai bine mai târziu decât niciodată”, a spus Liviu Dragnea.

Ți-a plăcut articolul?





Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.